Selamat Datang Dan Terima Kasih Kerana Sudi Menjenguk Blog Yang Tak Seberapa Ini........

TEMAN MESRA BLOG NI

MY BIRTHDAY YANG KE…….



MY BIRTHDAY……



Tanggal 21 April adalah birthday saya yang ke 3*, Honey dan anak2 ada la celebrate kecil-kecilan untuk saya. Disebabkan birthday saya pada hari bekerja, so saya apply cuti pada 20/4 dan 21/4. Sebenarnya saya cuti dari 19/4 lagi, sempena Hari Keputeraan Sultan Perak.



Memandangkan semalam anak2 bersekolah, saya dekat rumah sebelah pagi kemas rumah dan buat apa yang patut. Lepas Honey ambil Azim dan Afif dari sekolah, dia pergi kerja semula. Ingat nak lepak kat rumah jer. Pukul 2.00 ptg, Honey balik ajak keluar. Rupa-rupanya dia nak bawa kitorang pegi tengok wayang, citer PENUNGGU ISTANA. Citernya boleh la, dari 5 bintang saya boleh bagi 1 ½ bintang jer.



Bila kat pawagam tu bukannya kusyuk tengok citer tu, tapi kerenah Afif (sebab ini first time dia masuk pawagam). Masa kitorang dah duduk lepas promo citer lain, lampu dipadam sekejap sebelum citer dimulakan. Boleh dia marah kenapa tak buka lampu, katanya gelap nanti hantu datang.



Then citer pun start, dia buat perangai nak minum milo pulak (dia masih hisap botol walaupun dah pergi tabika KEMAS). Dia siap sound "Ma, jom la alik. Boy nak lom". Dia gelar dirinya Boy, lom tu minum milo dalam botol.



Sudah abis jer movie tu, kitorang pun berangkat ler nak mengisi perut pula. Tanya Azim nak kemana, cepat jer dia jawap "dah lama Azim tak pegi KFC". Bila dia dah nak ke KFC, laju jer Honey turunkan kitorang kat depan KFC.



Sambil tunggu Honey parking kereta, Azim dan Afif biasa ler kat tempat favorite diorang (tempat display toy KFC). Dah lama tunggu tak muncul-muncul juga Honey, terus jer saya order 2 set chicky meal dan 2 set chicken chop. Bila tengok kat tempat duduk kitorang rupa-rupanya Honey dah belikan kek.




Selesai jer makan menu KFC tu, terus jer Honey buka kek pula kat dalam KFC tu jugak. Semasa nak potong kek Azim dan Afif pun sibuk nak potong sama. Jadi potong la kek tu bersama mereka berdua, macam birthday diorang jer lagaknya.




Apa pun, thankz Honey…..



Kesian Aqif kena tinggal rumah pengasuh. Next year Aqif besar , Ma bawa Aqif celebrate birthday Ma yer.


7 ulasan:

noorae berkata...

eppy belated befday! =]

ucu keyna berkata...

salam ziarah ^_^
dah folo cni :)

✿❤Cik Izan❤✿ berkata...

hai...salam kenal...^__^
nice blog...sgt suka entry dlm ni...

edda berkata...

noorae/ucu keyna/cik Izan: terima kasih....saya budak baru belajar.

s h e e berkata...

Salam kenal...happy belated birthday edda... (~___^)

Yatie Owner Official Website berkata...

hepi belated besday sis ^__^

edda berkata...

shee : tima kasih

yatie : tima kasih...

Catat Ulasan