Selamat Datang Dan Terima Kasih Kerana Sudi Menjenguk Blog Yang Tak Seberapa Ini........

TEMAN MESRA BLOG NI

Jalan-jalan ke KL kenduri cousin

 

Last week kitorg anak-beranak konvoi ke KL dengan cousin dari Kedah.  On the way tu macam2 cerciter ada. Anak MS yang sulung tu naik keta dengan diorg jer. Yelah keta baru, sejuk katanya, kalau keta MS aircond tak kuat.

P5290559 Ni on the way ke KL, bertolak kul 6.30 pagi (still happy)

Lepas tu berhenti makan kat R & R Ulu Bernam, isi perut dulu. Lepas tu my cousin kehilangan tiket tol, apalagi gelabah beruk ler jugak. Dia sedar selepas dah bergerak dari stesen minyak kat situ. Bila MS baca kat belakang tiket tol kitorg ada tulis denda RM2000 kalau tak bayar tol. Berhenti juga di hentian terdekat, habis diselongkar bawah seat dan lapik kaki tak de jugak. So, nak buat camner berserah sajalah. 

P5290562

Sebelum nak kuar di Sungai Buloh, MS call hotline PLUS dan dimaklumkan nanti bagitau tau jer kat jurutol yang tiket tol hilang dan akan di caj dari mula plaza tol. MS bagitau dia kat belakang kitorg nanti bgtau jer kat jurutol tu dan dia di caj dari Skudai. Yang lawaknya kitorg ni dari utara, bukannya dari selatan. Belasah jelah, lepas tu teruskan perjalanan ke rumah cousin ni. Yang pastinya ini first time nak ke sana, MS n Honey bukannya tahu sangat jalan kat area KL ni. Main belasah jer tengok sign board dan akhirnya sampai jugak. Pukul 11.30 pagi baru kitorg sampai.Mak & ayah MS dah ada kat sana,  anak2 MS apalagi cari wan & tok diorg dulu.

 P6040565 My mom – orang kuat masa kenduri ni

 

P6040567

3 beradik ni ler konvoi dengan MS

P6040575

Selamat Pengantin Baru – SITI MAS AYU & pasangan

P6040577

Bergambar dulu sebelum balik

Dalam pukul 3 ptg kitorg gerak ke KLCC pulak, my cousin ni nak jalan2 ke KLCC n nak tengok citer Nur Kasih katanya. Tapi bila sampai KLCC, tengok ramai sangat org kat cinema. So, tak jadi tengok movie just jalan2 jer.

P6040582

Anak MS nak buat peace tapi 4 jarinya.

P6040583

Tak dapat tengok movie Panda 2 tapi dapat take foto dengan panda pun jadilah ( gelagat Azim & Afif)

P6040584 

Lepak2 jap kat KLCC sebelum bergerak ke Shah Alam pulak.

 

*** next entry citer kitorg nak ke I-City tapi lain jadinya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan