Selamat Datang Dan Terima Kasih Kerana Sudi Menjenguk Blog Yang Tak Seberapa Ini........

TEMAN MESRA BLOG NI

Sambungan jalan2 KL kenduri cousin

 

Maaf lah lambat nak sambung entry ni, busy dgn anak2 and tugas sebagai pekerja di pejabat. OK sambung jelah yer, kalau zaman sekolah boleh ke buat karangan sambung2 ni yer.

Bila dah bertolak dari KLCC tu kita terus je ke Shah Alam, itu pun main redah jer ikut signboard. Akhirnya sampai juga, bila dah sampai masalahnya nak cari tempat tido pulak. Cari punya cari dalam 9 tempat akhirnya dapat jugak, itu pun satu bilik jer. Tak kan nak tido satu bilik untuk 2 kereta warganya, lastly pujuk punya pujuk receptionist tu dapat jugak satu bilik lain. Itu pun selepas kitorg dah check in dan tengah lepak2 dulu. Org tu dtg bagitau ada org baru jer check out kul 9 pm. Sebenarnya kitorg sampai Shah Alam dalam pukul 6 pm tapi kul 8.45 pm baru dapat bilik.

Bila dah dapat tempat tido, semua dah letih nak ke I-City pulak. Dengan x makan lepas jer bersihkan diri terus jer tido. Anak2 pun dah letih round2 cari hotel. Esoknya lepas jer breakfast terus jer check out, cousin plan nak ke Sunway Piramid pulak.  Sebelum ke Sunway Piramid kitorg round2 dulu kat bandar Shah Alam. Letih tu memang letih tapi bila fikir dah sampai belasah jelah.

Dengan sesat tak berapa kali yg nak ke kiri tapi ke kanan, dengan u-turn ntah berapa kali. Akhirnya sampai jugak ke Sunway Piramid ni. Dekat Sunway Piramid ni ada lagi citernya, masalah cari parking. Jenuh pusing2 tak jumpa2 jugak parking, semua lampu merah. Lastly, honey park jugak kat penjuru floor ni. Kitorg nak ke tingkat atas, ingat cousin dah dpt parking rupanya dia dah keluar dari carpark tu. Cari parking luar. Bila kitorg kat atas sekali rupanya banyak lagi parking kat bumbung tu, manalah kitorg tahu ada banyak parking kat atas tu.

Sebab dah letih cari parking, perut pulak minta diisi. Cari pulak tempat nak makan, cousin suggest ke Chicken Rice Shop. Jenuh round pulak, rupanya kat belakang. Dah jumpa tu , apa lagi terus jer order dan ngap…ngap… Anak2 MS sibuk nak main kat game kat situ, kitorg sebenarnya dah letih. Layan jugak la kerenah anak2 ni.

Lepas tu baru kitorg bertolak balik, kuar awal jugak coz cousin nak terus balik  Kedah. Kitorg sampai Perak jer, so, letih tu kurang la sikit. MS malas nak buat detail pada gambar2 ni, MS tempek jelah yer

P6050587

P6050589

P6050594

P6050595

P6050598

 P6050599

P6050602

P6050603

Tiada ulasan:

Catat Ulasan