Selamat Datang Dan Terima Kasih Kerana Sudi Menjenguk Blog Yang Tak Seberapa Ini........

TEMAN MESRA BLOG NI

APE CITER DI BULAN PUASA NI?

 

Lama tak update blog ni, sebelum ni copy paste topik yang menarik untuk kita berkongsi bersama dan peringatan untuk MS dimasa akan datang.  Di bulan puasa ni MS belum lagi berkesempatan balik berbuka puasa dengan mak di kampung cuma last week balik rumah mentua jer.  

InsyaAllah kalau tak de ape raya ke-3 baru MS sekeluarga dapat balik kampung, tahun ni giliran raya di sini dulu. Nak balik bulan puasa ni tapi anak-anak sekolah pulak, balik 2 hari penat ajer rasanya. Tahun ni sudah tahun ke-7 dengan sistem giliran, bila raya puasa di Perak nanti raya haji di Kedah dan begitulah sebaliknya.

DSC01660 Raya tahun lepas

Setiap yang  sempurna perlu ada pengorbanan itulah yang dilalui oleh setiap insan yang sudah berkeluarga dan ada 2 keluarga yang menjadi tulang belakang kehidupan kita. Bertolak ansur dan berkongsi itu adalah resepi untuk kita tak berbalah untuk pulang berhari raya nanti.

Bila sebut pasal raya fikir pulak pasal persiapan raya, tahun ni raya kurang kemeriahannya. MS baru beli baju untuk anak-anak jer, tapi baju untuk MS dah tempah. Rasanya tahun lepas MS awal-awal lagi dah cat rumah, tapi tahun ni mood kureng sikit. Dinding yang dicat tahun lepas dah pun di lukis oleh Afif dan Aqif, geram betul. Tapi itulah anak-anak sekarang bila dilarang lagi dibuat, so bila disuruh tak nak pulak dia buat.

Hari ni rancang nak bawa anak-anak pergi cari baju melayu diorang, ingat nak buat jer tapi mak mentua sibuk pulak. Selalunya mak mentua MS jahit baju melayu anak-anak tapi tahun ni dia sibuk , kain dah beli bulan 5 lagi tapi tak sempat nak bagi. So, kenalah cari baju dah siap.

Copy of P4190430

Kepada sesiapa yang terbaca blog MS yang tak seberapa ini MS ucapkan SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK dan mohon ampun maaf sekiranya terkasar bahasa atau salah silap MS.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan