Selamat Datang Dan Terima Kasih Kerana Sudi Menjenguk Blog Yang Tak Seberapa Ini........

TEMAN MESRA BLOG NI

PERSIAPAN RAYA 2011

 

Tahun ni memang kurang sikit semangat nak raya, minggu ni baru siap beli baju raya anak2. Baju sendiri pun tak siap2 lagi, tudung pun belum beli lagi. Hari jumaat baru ni break time pegi ler ke The Store ( ini ajelah pasaraya yang besar kat Teluk Intan ni ) cari baju anak2. Dapat ler seluar jean dengan t-shirt untuk diorang, sorang 3 pasang. Habis RM 350 jugak, sambar jugak baju untuk diri sendiri selai.

Macamana nak budget seluar budak selai pun RM50 @ RM60 dah, kalau dah 3 helai dah berapa. Itupun honey nak suruh beli baju untuk Aqif lagi sebabnya baju abang2 dia dah ada 6 helai dia baru 4 helai. Ni tudung pun belum cari lagi, tunggu baju siap dulu. Esok nak kena pi tanya, kalau dah siap rehat jer boleh la pi round2 kat Menara Condong tu ka @ butik kat Bandar Baru tu.

Baju budak2 ni memang bila time raya beli banyak pasang sebabnya lepas ni memang tak beli dah. Tunggu raya tahun depan pulak. Lepas raya dah nak kena buat persiapan untuk beli baju sekolah diorang pulak. Tahun depan Azim dah nak masuk darjah satu. Mesti dia nak baru semuanya, Afif pulak nak baru jugak.

Kuih raya pun berderet dalam senarai nak kena bayar minggu ni. Nak buat sendiri tak sempat dengan budak2 3 orang ni, kena order jelah. Kuih ni nak kena bahagi 3 rumah iaitu rumah mak, mak mentua dan rumah sendiri. Kalau ikut Honey pulak tak bagi bawa balik kuih rumah mak dia, tapi MS tak naklah tangan kosong je bila balik rumah mentua.

Macamana dengan persiapan blogger semua?

Sempena bulan yang mulia ni MS ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN untuk semua geng blogger sekalian. Walaupun MS tak mengenali kalian tapi hubungan sesama umat tetap mendekatkan kita.

image

ps: Kena wish awal2 sebabnya kalau Azim tahu broadband ni aktif lagi, dia sibuk nak main game online jer. Ini pun sebab dia dah tido. Itulah budak2 sekarang, baru 6 tahun tapi dah tahu pasal IT ni.

1 ulasan:

♥ p a a n i ♥ berkata...

hahha..cepat2 sorok broadband tu

Catat Ulasan