Selamat Datang Dan Terima Kasih Kerana Sudi Menjenguk Blog Yang Tak Seberapa Ini........

TEMAN MESRA BLOG NI

KENANGAN RAYA 2011

 

Orang lain dah lama masuk citer raya, tapi MS hari ni baru berkesempatan nak publish citer pasal raya tahun ni. Biasa ler kalau dah kat rumah tak sempat nak check fb n blog pun. Asyik layan kerenah 3 hero tu (jadi 4 kalau termasuk Honey). Bulan raya ni biasalah busy sikit nak settle kerja yang tertangguh masa cuti raya hari tu.

Copy of P8300812 Ini baru siap, orang dah balik sembahyang raya tapi MS baru jer kacau rendang. Pukul 12 baru tukar baju raya.

Copy of P8300816 Azim & Afif baru balik dari “baraan” iaitu raya dari rumah ke rumah dalam satu kumpulan dari selepas sembahyang raya sampai pukul 3 petang.

Copy of P8300815

Aqif dah letih sangat beraya, balik terus tido.

Copy of P8300817 

Bukannya anak2 jer letih, Paman pun letih jugak. Yang kelakarnya baju raya sedondon dengan anak2 saudara pulak tu.

P8300813

Honey sibuk melayan tetamu, hari raya pertama menunya ketupat, rendang ayam, sambal goreng dan serunding jawa.

P8300839

Malam baru sempat pergi rumah mbah, wak dan acik yang dekat2 situ. Itu pun sempat 4 rumah jer.

P8310869

Hari raya kedua pun tak sempat ke mana, cuma petang baru sempat pergi rumah saudara sebelah suami.

P8310876

Menu raya kedua PECAL….. memang habis licin. Kitorang pun tak sempat makan. Tetamu memang ramai, letih basuh pinggan. Baju raya pun pakai sekejap tukar t-shirt sebabnya mesti basah punya. Lagi yang ada cuma MS, adik ipar dan biras. Kitorang jer pompuan yang ada dalam rumah tu (mak mentua tak kira)

P8300822

Ini ler adik ipar n biras MS.

P8310857

P8310865

Antara tetamu yang sempat di snap gambar oleh adik ipar MS.

P8300838

Gelagat anak2 MS dengan paman2 diorang semasa beraya di rumah mak saudara suami.

P8300841

Tak sempat nak snap gambar raya sekeluarga sebab busy sangat. Ini pun semasa pergi beraya rumah mak saudara.

3 ulasan:

kak ina kl berkata...

tak habis lagi kan cerita raya..seronok dapat berkumpul reramai

♥ p a a n i ♥ berkata...

tema coklat!

M@M@ SH@RIDZ berkata...

sori kak n paani sebab lama MS tak buka blog ni. bukannya apa anak MS ni si Azim asyik nak main game online jer, so, MS pun pantang ler buka laptop ni.

Catat Ulasan