Selamat Datang Dan Terima Kasih Kerana Sudi Menjenguk Blog Yang Tak Seberapa Ini........

TEMAN MESRA BLOG NI

Selesai Sudah….

Apa yang selesainya yer…..

Hari ni Afif cuti, so MS pun amik cuti rehat ( tak rehat jugak ) temankan dia kat rumah. Kesian jugak asyik duduk kat taska jer bila tak school. Kalau ikut perancangan sepatutnya Afif dengan MS pergi Melaka by rombongan school Afif. Tapi bila submit form untuk joint, cikgunya kata dah penuh. Itu yang MS bengang bila kita tak submit form pujuk suruh joint, bila dah submit penuh pulak. Kesian Afif nak naik bas, yelah baru sekali jer merasa naik bas (itu pun semasa balik kampung bulan 6 hari tu). 

Bila dah cuti ni macam-macam la agenda yang nak diselesaikan. Pagi-pagi lagi dah keluar, bawa Afif sekali pergi pejabat lawyer amik dokumen untuk submit ke EPF. Mesti heran kenapa ke pejabat lawyer dan EPF yer. Sebenarnya MS baru jer beli rumah kat taman ni, rumah secondhand je. Disebabkan dah free buat siap-siaplah pengeluaran untuk rumah tu, sebabnya amik masa 3 minggu jugak.

P9160951

Penat jugak pagi-pagi pergi ofis dulu amik dokumen, then pergi pejabat lawyer pulak. Bila check senarai perlu dikemukakan kepada EPF, nak buku bank pulak. MS mana ada akaun yang ada buku, so pergilah ke Maybank untuk buat pengesahan akaun dulu. Then baru pergi ke EPF, nasiblah sekejap jer sebab semua dokumen lawyer dah siapkan. Lepas tu balik pulak ke pejabat lawyer hantar dokumen asal. Tengok jam dah pukul 11.30 pagi kena pergi amik Azim pulak (dia habis kelas pukul 11.45 pagi).

Selalunya tugas menghantar dan mengambil diorang dari school ialah Papa Sharidz. Tapi bila dah cuti ni tugas tersebut diambil alih untuk hari ni jer. Sepatutnya kena bawa Afif pergi hospital hari ni, untuk check telinga dia. Tapi letih pulak, lagipun dia tengah tido. Letih agaknya ikut Ma dia ke sana ke mari, settle urusan rumah tu.

Sekarang MS ada masa untuk BLOGWALKING…..

1 ulasan:

cerita best berkata...

NICE BLOG....pakjoe nk bg tau nie pakjoe ada byk lg tip blog yg nk bg kt tuan blog jemput siggah ke laman blpg pakjoe jgn lpa tau sbb pakjoe dh follow....follow pakjoe blk tau

Catat Ulasan