Selamat Datang Dan Terima Kasih Kerana Sudi Menjenguk Blog Yang Tak Seberapa Ini........

TEMAN MESRA BLOG NI

Majlis Pertunangan Adik Ipar (KHAIRUL ANUAR BIN SUHATI)

27 November lepas kitorg gi Senawang joint majlis bertunang adik ipar. Bertolak dari Teluk Intan pukul 7.30 pagi pergi Kajang, berkumpul di sana. Semuanya 6 biji kereta, dari Teluk Intan 3 biji kereta. Pukul 5.30 pagi dah bangun siapkan barang dan siapkan anak2, then balik CB dulu amik mak mentua.

PB271081

Tepat jam 7.30 pagi terus bertolak ke Kajang, pukul 11.30 pagi baru sampai Kajang sebab tunggu kakak ipar dari Shah Alam pulak di Sungai Buloh. Dah kat Kajang tu biasalah, dah berkumpul ramai2 ni macam2 yang nak dibualkan. Lepas dah berjamu selera then dah ready semua baru agihkan hantaran untuk dibawa.

PB271088

 

Tengah mengagih hantaran hujan pulak turun, kelam-kabut jugak. Jam 1.00 ptg baru bertolak ke Senawang, bila dah ramai2 ni dengan tak tahu jalan kitorang follow jer tuan punya badan (adik ipar) sebagai ketua rombongan. Sampai sana dah pukul 1.45 petang.

PB271089

PB271090 

PB271092

Tanpa membuang masa ketua rombongan meminang (bapa mentua) terus jer berurusan dengan pihak perempuan untuk tetapkan hantaran dan majlis berjalan dengan lancar dan tanpa bantahan. Orang Jawa bertemu Suku (Nogori). Kepada Khairul Anuar pandai2lah jaga diri, sebab orang tua2 kata orang yang bertunang ni manis darahnya.

PB271098

Lepas dah settle majlis, tibalah masa berjamu selera dan tiba2 hujan turun dengan lebatnya. Mulalah kitorang lepak2 jap sementara tunggu hujan berhenti. Ramah-tamah jugak orang nogori ni, baik2 orangnya.

PB271096SELAMAT BERTUNANG PAMAN WA….

Tiada ulasan:

Catat Ulasan